Tag Archives: Jalan-jalan

Datang Kembali

Datang Kembali

Melanjutkan tulisan sebelumnya digubuk sebelah, mengenai jawaban atas tulisan sebelumnya disini. Dengan berteman segelas kopi hangat, mari… (drinking) sambil mendengarkan irama syahdu dari Si Cantik Paramitha Rusady yang berlabel “Kurang Kumaha” tea.  Jadi teringat salah-satu lagu lawasnya yang cukup easy listening tapi nuansanya tetap mengasyikan rasanya pantas dijadikan title ini tulisan, ketimbang mikir yang berat-berat untuk judul ya pakai yang pas saja deh, “Datang Kembali” karena baru sempat melanjutkan postingan sebelumnya (LOL)

Datang Kembali

By : Paramitha Rusady

Nyukcrug Gunung Neang Tampian

Nyukcrug Gunung Neang Tampian

Nyukcrug Gunung Neang Tampian! Ngan saukur carita si Bolang neangan tempat pareureuhan, keur mengparkeu sumpekna kahirupan di kota :-D Teu pira nyatana mah, mung saukur ngajugjug hiji pilumburan nu sabudeureunana dikurilingan ku kebon enteh. Salaina ti kebon enteh eta oge eta tempat teh aya dihandapeun gunung nu masih keneh pinuh ku hejona tatangkalan. Kusabab kitu, pangaruhna hawa nu aya masih keneh seger. Pantesan wae jadi pangjugjugan nu lian oge da kusabab hawana eta masih keneh karasa nyecepna.

Nyukcrug Gunung Neang Tampian Nyukcrug Gunung Neang Tampian Nyukcrug Gunung Neang Tampian

Oleh-oleh ti Sumedang

Oleh-oleh

Tahu Sumedang, salah sahiji katuangan ciri khas ti daerah Sumedang nu tos kakoncara dikampung tur dikota, sapertos badminton waenya hehe… Sasih-sasih kapengker keleresan sim kuring nincak deui daerah Sumeang, biasa upami nuju aya kererepet mah sok emut kulantaran sepuh mah ayeuna linggihna diditu :-D

Saur beja (duka ti saha-saha na mah, tapi sanes panginten beja ti jurig mah) :-D , carita asal muasalna tahu Sumedang teh kawitna ti karajinan kulawarga Ongkino, nu ngarintis ide asalna kanggo ngadamel Tou Fu (dari basa Tionghoa nu hartosna sami) nu lami-lami robih nami janten “Tahu”. Tahun ka tahun, Ongkino sareng bojona nu dipika deudeuh teras mayunan usahana dugi ka tahun 1917 putra samata wayangna (Ong Bung Keng) nyusul ka tanah Sumedang. Saterasna Bung Keng neraskeun usaha sepuhna dugi ka sepuhna milih balih deui ka lemah cai tanah kalahiranna nyaeta di Hokkian, Republik Rakyat Cina. Ong Bung Keng, putra tunggal Ongkino, neraskeun usaha warisan eta dugi tuntung hirupna dina yuswa 92 tahun. Tah tidinya carita ngenaan nu ngarintis ngadamel tahu Sumedang teh.

Neraskeun Hanca Kamari

Neraskeun hanca!

Neraskeun hanca!

Carita Jalan-jalan ka Kakawah Putih! Nu kirang nyenengkeun di daerah eta nyaeta bau belerang nu kanggo sapalih jalmi mah tiasa ngakibatkeun batuk-batuk kusabab ngangseu bauna, bahkan teu tebih ti tempat wisata kawah putih aya guha damelan nu jerona 5 meter teras saurna oge kapungkurna pernah dijantenkeun salaku tambang belerang. Mun kaleresan ngalangkungan eta guha pasti bakalan ngangseu bau belerang nu nyengat pisan, kumargi kandungan belerangna kasebat tinggi, di jaman baheula (kapungkur) sempet diwangun pabrik belerang nu namina Zwavel Ontgining Kawah Putih.

Ayana Kawah putih eta akibat bituna Gunung Patuha nu kajadianna di abad ka 10 – 12. Salain kawah putih oge aya kawah lainna nyaeta Kawah Saat. Diditu aya kios-kios nu ngical rupa-rupa cinderamata nu tiasa dijantenkeun oleh-oleh. Salain eta oge seueur padagang nu ngical buah khas Ciwidey, tos teu bireuk deui yaeta Strawberry tea.