Tag Archives: kawah Putih

Neraskeun Hanca Kamari

Neraskeun hanca!

Neraskeun hanca!

Carita Jalan-jalan ka Kakawah Putih! Nu kirang nyenengkeun di daerah eta nyaeta bau belerang nu kanggo sapalih jalmi mah tiasa ngakibatkeun batuk-batuk kusabab ngangseu bauna, bahkan teu tebih ti tempat wisata kawah putih aya guha damelan nu jerona 5 meter teras saurna oge kapungkurna pernah dijantenkeun salaku tambang belerang. Mun kaleresan ngalangkungan eta guha pasti bakalan ngangseu bau belerang nu nyengat pisan, kumargi kandungan belerangna kasebat tinggi, di jaman baheula (kapungkur) sempet diwangun pabrik belerang nu namina Zwavel Ontgining Kawah Putih.

Ayana Kawah putih eta akibat bituna Gunung Patuha nu kajadianna di abad ka 10 – 12. Salain kawah putih oge aya kawah lainna nyaeta Kawah Saat. Diditu aya kios-kios nu ngical rupa-rupa cinderamata nu tiasa dijantenkeun oleh-oleh. Salain eta oge seueur padagang nu ngical buah khas Ciwidey, tos teu bireuk deui yaeta Strawberry tea.