Nyingkur dilembur Batur

Nyingkur dilembur Batur

Botram, nyingkur sadudulur dilembur batur nu aya diluhur gunung. Botram? Asana mah lain botram da teu mekel nanaon salain beuteung kosong :-D Naha bet nyingkur? Kulantaran eta lembur ayana memang nyingcet ti dayeuh (LOL)

Ieu carita kalakonan sababaraha waktu katukang. Sim kuring, maseko sakulawargi, Chau, Elung, Soleh, Akber. Dimimitian ku kahayang hate ngumpul ngariung jeung dulur-dulur nu biasa baheula kalakonan sanajan lain ditempat nu nyingkur dilembur batur siga waktu mangkukna, katambah-tambah ku kasono kadaharan nu biasa aya dipilemburan, ngebulna sangu nu haneut, seungitna beuleum asin Peda, melenghirna sambel tarasi nu digoreng, empukna pais lauk emas, segerna lalaban kaasup bauna peuteuy nu geus kakoncara kamana-mana (LOL) Hanjalkalna mung teu aya sayuran, teu ninggali hideungna hampas kecap, teu nyampakna sop buntut nu haneut (doh)

Nyingkur dilembur!

NyingkurNgariung di lembur nu nyingkur, naratay ku ngajajarna saung-saung leutik tempat pangjugjugan urang kota nu sono ka hawa tur kadaharan lembur, taya lian eta tempat teh Punclut hmm…Disebut Punclut sigana pedah eta tempat ayana diluhur gunung. Punclut sarua jeung puncak, padahal nyatana mah eta tempat teh teu dipuncak gunung pisan, cukup dijugjug kusababaraha menit oge nepi.

Nu lian mun ngajugjung ka eta tempat biasana jalan nuturkeun tanjakan nu aya, jadi satepina di tempat tujuan ngarasa cape nu ngaakibatkeun rasa lapar oge lumayan karasa, tungtungna ngarasa nikmat daharna. Lain deungeun-deungeun lain kuring, da kuring mah tara kitu, masih keneh nempel pamalesan ngagerakeun waragad teh, biasana langsung ngajugjug katempat nu dituju tur langsung gek diuk, celebek dahar haha….

Sakali-kali mah sigana hayang deui ngajugjug kaditu. Tapi teu resep oge ngajugjug kaditu ari nyorangan mah, kudu badami heula jeung balad-balad atawa balarea sugan wae aya keneh nu mikasono kana kaayaan alam tur kadaharan pilemburan kusabab keur jalma nu muja kana kadahareun modern mah moal aya pikabitaeunnana :-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *